JetraJetra je najčešći organ metastaziranja malignih tumora. Sekundarni maligni tumori jetre predstavljaju metastaze primarnih tumora drugih lokalizacija, koji u jetru dospevaju najčešće putem krvi, ali je moguće i širenje putem limfe. U jetru najčešće maligno metastaziraju primarni tumori debelog creva, želuca, pankreasa, jajnika, materice, mokraćne bešike, bubrega, tumori dojke, pluća, štitne žlezde.

Metastaze u jetri se otkrivaju standardnim dijagnostičkim procedurama (ultrazvuk stomaka, CT, NMR). Kada se radi o izolovanim metastazama u jetri moguća je operacija.

Pored hirurške terapije sekundarnih tumora jetre, mogući su i ostali vidovi terapije, kao što je intersticijalno lečenje, infuziona hemoterapija, infuzije, hemoembolizacija, regionalna genska terapija.

PRIMED 13 forte, prirodni preparat, na bazi meda, šitake, kordicepsa, ganoderme, jezgra koštice kajsije, predstavlja idealnu kombinaciju za podizanje imuniteta i jačanje organizma. Povećava otpornost organizma i sprečava širenje i najopakijih bolesti poput tumora, karcinoma, herpesa i drugih bolesti imunog sistema. Idealni balans ovih sastojaka omogućava dobru apsorpciju u organizmu i njegovo efikasno delovanje u najkraćem roku na sprečavanje gripa, prehlade, virusa i bakterija i jačanje imuniteta ali i na onkološka stanja ukoliko se kontinuirano primenjuje u višemesečnom periodu.

Lekovitost kineskih pečuraka „Shitake“, „Ganoderme Lucidum“ tzv „Reishi“, „Kordiceps Sinensisa“ i semena koštice kajsije koje sadrži vitamin B17 smo poboljšali jer im je apsorpcija mnogo veća u kombinaciji sa čistim, domaćim, prirodnim medom.