Tumor

Kancerogene materije u našoj okolini

Nastanak karcinoma je uslovljen određenim genskim promenama koje uzrokuju izmenjeno funkcionisanje ćelija našeg organizma. Neke od ovih genskih promena (mutacija) se dešavaju spontano, kada se udvaja DNK lanac u toku deobe ćelije.

Ove spontane greške se dešavaju svakodnevno, i ćelije “sa greškom” bivaju uklonjene od strane odgovarajućih ćelija našeg imunološkog sistema. Oštećenja na ćelijskom nivou mogu nastati i delovanjem činilaca iz naše okoline, kao što su duvanski dim, UV i drugi oblici zračenja.

Neke od pomenutih činilaca je u velikoj meri moguće izbeći, jer umnogome zavise od naših ličnih izbora. Pre svega se misli na duvanski dim i prekomerno sunčanje.

Međutim, postoje i potencijalno kancerogene materije koje nije moguće izbeći, posebno ako se nalaze u vazduhu koji udišemo, vodi koju pijemo, hrani koju jedemo ili materije sa kojima dolazimo u kontakt na radnom mestu. Saznanje koje su sve materije iz okoline potencijalni kancerogeni može pomoći u smanjenju izlaganja organizma njihovom dejstvu.

Neke od materija koje su označene kao kancerogeni

Dakle, ove materije, kada se ima u vidu moderan način života i rada nije moguće potpuno eliminisati, ali svakako se može uticati na smanjeno izlaganje njihovom štetnom dejstvu.

Reishi je jedna od medicinskih gljiva koja se ističe svojim pozitivnim dejstvom na zdravlje čoveka. Povoljno deluje na jačanje imunološkog odgovora, ispoljava antioksidativno dejstvo i štiti zdrave ćelije od različitih oštećenja koja mogu izazvati toksini iz okoline ili drugi štetni faktori.

PRIMED Reishi broken spore sadrži 100% čist prah slomljenih spora medicinske gljive Reishi.

Reishi deluje zaštitno na ćelije jetre i bubrega, koje su na udaru svim toksinima i štetnim materijama koje se putem ovih organa izbacuju iz organizma.

Svakodnevnim redovnim korišćenjem blagotvorno deluje na očuvanje zdravlja i može pomoći u prevenciji različitih vrsta bolesti modernog društva.