limfom


Uzroci pojave tumora na limfnim čvorovima nažalost nisu poznati. Neki od najčešćih oblika bolesti su:

Maligni limfogranulom

Maligni limfogranulom – To je najčešći oblik, a većinom se javlja kod osoba starosti od 20 do 40 godina i češći je kod muškaraca, nego kod žena.
Ispoljavanja bolesti mogu biti različita, ali najčešće su prvi simptomi bolesti: umor, povišena telesna temperatura, znojenje, a moguća je i tumefakcija limfnih čvorova. Opšte stanje pacijenta vremenom se pogoršava.

Lečenje tumora limfnih čvorova

Što se tiče lečenja, ako su zahvaćeni limfni čvorovi jedne ili više susednih regija ili dve regije koje se ne graniče, a nalaze se ispod ili iznad dijafragme, onda je terapijska mera zračenje.
U slučajevima zahvaćenosti limfnih čvorova iznad i ispod dijafragme ili slezine, terapijske mere su zračenje i hemoterapija.

Ako su zahvaćeni drugi organi, osim limfnih čvorova, onda je terapija izbora hemoterapija. Najčešće se koristi polihemoterapija jer omogućava korišćenje više antitumorskih lekova u isto vreme, a primenjuju se po posebno određenim šemama.

Non-Hodgkin limfomi

Non-Hodgkin limfomi – Ovaj oblik se očituje tumefakcijom limfnih čvorova (kako površinskih, tako i unutrašnjih), umorom, mršavljenjem, temperaturom i anemijom. Bolest može zahvatiti i druge organe (pluća, koža…), a ne samo limfne čvorove.

Prognoze nisu optimistične jer se ovaj oblik tumora brzo širi i često zahvati i druga tkiva, osim limfnih čvorova, a terapijska mera je najčešće hemoterapija.

PRIMED 13 Forte je prirodan preparat, na bazi meda, medicinskih gljiva Kordiceps, Reishi i Shitake, obogaćenjezgrom semena kajsije.

PRIMED 13 Forte se preporučuje:
  • za jačanje imunološkog odgovora organizma
  • kao pomoćno sredstvo u prevenciji i tretmanu teških bolesti
  • kod virusnih, bakterijskih i gljivičnih infekcija.