zivot-bez-rakaSprovođenje preventivnih mera ima za cilj smanjenje rizika za nastanak karcinoma. Da bi sprečili pojavu karcinoma, naučnici moraju istraživati faktore rizika i zaštitne faktore koji su bitni u nastanku karcinoma.

Neke faktore rizika je moguće izbeći, dok druge nije jednostavno neutralisati ili ukloniti. Na primer, i pušenje i naleđeni mutirani geni nose rizik za nastanak karcinoma, ali pušenje je moguće izbeći, dok su nasleđeni geni sastavni deo ćelija našeg organizma.

Opšte preporuke u prevenciji bilo koje bolesti, uključjući i maligne, obuhvataju:

  • Redovnu, raznovrsnu i zdravu ishranu
  • Redovne fizičke aktivnosti prilagođenje uzrastu i fizičkoj izdržljivosti
  • Izbegavanje poznatih rizičnih faktora
  • Redovne kontrole zdravstvenog stanja po utvrđenim režimima
  • Adekvatno lečenje utvrđenih prekanceroznih stanja

Kao deo zdrave ishrane medicinske gljive su odličan izbor. Sve medicinske gljive (Reishi, Shitaka, Kordiceps, Hericium erinaceus, Coprinus comatus i druge) imaju povoljno dejstvo na imunološki sistem, deluju antioksidativno, a pomažu i u regulaciji povišenih vrednosti šećera i masnoće u krvi. Osim toga, pokazano je da deluju zaštitno na ćelije jetre i bubrega koje su stalno izložene raznim toksičnim materijama koje se unose preko hrane i vode.

Sve ove medicinske gljive možete pronaći u PRIMED Bio Apotekama na 4 lokacije u Beogradu. Za više informacija o preparatima pozovite naš Call centar na broj telefona 011/715-12-65.